Friday, 2024-03-29, 5:54 PMWelcome Guest | RSS
Lukovit-Mania™
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Форум » Филми и Сериали » Старгейт (StarGate)
Старгейт
KriSsDate: Wednesday, 2009-06-17, 9:30 PM | Message # 1
Xaker
Група: Administrators
Съобщения: 9
Награди: 0
Репутация: 1000
Статус: Offline
Stargate SG-1

В Старгейт SG-1 централно място заема египетската митология, присъстваща и във филма Старгейт. В Старгейт вселената, човешката раса, позната също като Тау'ри, са потомци на Древните, раса от високо-еволюирали същества. Земята се смята за първата планета, на коята са съществували хора. Хората са били поробвани и откарвани на други планети от Гоа'улдите. В продължение на хилядолетия, Гоа'улдите са използвали човечеството, като по този начин са повлияли, но и същевременно ръзпръснали човешката култура. В резултат на това, земни култури като тези на ацтеките, маите, британците, норвежците, монголците, гърците и римляните са открити да съществуват и на други обитаеми планети. Много митични места като Авалон, Камелот и Атлантида са намерени, или са съществували преди време.

Земният Старгейт (намерен през 1928, по време на разкопки близо да Гиза) се съхранява в строго секретна американска военна база, известна като СГК (Старгейт командване), намираща се под планината Шайен. Полк. Джак О'Нийл (Ричард Дийн Андерсън), д-р Даниел Джаксън (Майкъл Шенкс), кап. Саманта Картър (Аманда Тапинг) и Тийл'к (Кристофър Джъдж) съставят оригиналния екип SG-1. Заедно с още 24 други SG екипа, те пътуват до далечни планети, за да изследват галактиката и да търсят средства за защита от гоа'улдите, под формата на технология и алианси с напреднали приятлески настроени раси. По-късно в сериала, някои членове на SG-1 напускат и на тяхното място идват други, като Джонас Куин (Корин Немек), Камерън Мичъл (Бен Браудър) и Вала Мал Доран (Клаудия Блек)

Паразитиращите Гоа'улди използват напреднала технология за да се представят за богове, които имат за цел да завладеят галактиката и да бъдат вечно боготворени. Гоа'улдите са основния противник през първите осем сезона. Те са раса от високоинтелигентни, безмилостни, подобни на змия, извънземни паразити способни да контролират телата на други видове, включително и на хората. Първият противник на хората от тази раса е системния господар Апофис (Питър Уилямс). Други системни господари, като Ба'ал и Анубис, играят основна роля в следващите сезони. През трети сезон са въведени и Репликаторите. Репликаторите са механични буболечки, които се хранят с метал за да могат да създават още копия от себе си. Те са основната причина, поради която Асгардите не могат да елиминират Гоа'улдите. В девети сезон е въведен и нов противник, Орайте. Орайте са напреднали същества с неразгадема технология, идващи от друга галактика, които също имат за цел завладяването на галактиката и да бъдат вечно боготворени. С въвеждането на Орайте вниманието е насочено от египетската митология към артурската митология. И древните, и орайте са "възнесени същества", което означава, че те са преминали към по-високо ниво на съществуване, предоставящо им необикновени сили.

Приставки: 3484119.jpg (83.0 Kb)


˙·٠•ҳ̸Ҳ̸ҳ XoUsE ҳ̸Ҳ̸ҳ•٠·˙
EveRybOdy LieSss
 
SveDate: Monday, 2009-06-22, 11:04 PM | Message # 2
The King
Група: Administrators
Съобщения: 5
Награди: 1
Репутация: 1000
Статус: Offline
Ем добър е на мен лично ме кефи smile :) smile
 
Forum » Форум » Филми и Сериали » Старгейт (StarGate)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search: